Renewtech BuyBack

Står du inför en uppgradering eller ett utbyte av din IT-infrastruktur som kräver att du gör dig av med begagnad IT-utrustning? Renewtech har över 25 års erfarenhet av att köpa in och professionellt hantera begagnad och övertalig IT-utrustning som är fullt fungerande men som inte längre uppfyller företagets krav. 

Sälj din IT-utrustning

Vi förvärvar små och stora mängder begagnad IT-utrustning för renovering och återförsäljning och erbjuder ett rimligt marknadspris på ett brett utbud av servrar, lagrings- och nätverksutrustning från ledande tillverkare, inklusive IBM, Dell, HP, Cisco, Lenovo, NetApp, SuperMicro, Brocade, EMC, Fujitsu, Juniper och många fler. 

ITAD - gå med i en global rörelse 

IT Asset Disposition (ITAD) är en branschterm och metod som innebär säker och miljömässigt ansvarsfull återanvändning, återvinning, reparation eller kassering av oönskad IT-utrustning. En IT-organisation kan antingen hantera IT Asset Disposition internt eller outsourca det till en specialiserad leverantör. 

Genom att återanvända de interna komponenterna i IT-enheter kan man undvika att de blir elektroniskt avfall, eller e-avfall, i deponier och därigenom minska mängden avfall som plast och tungmetaller i miljön. 

Välj en specialiserad leverantör

Även om många företag har en systematisk utbytescykel för elektronisk utrustning måste företag med utsliten hårdvara besluta om de ska renovera, sälja vidare, återvinna eller kassera sin affärsutrustning. Vid intern hantering hanterar ofta IT-tillgångsförvaltning, upphandling eller riskhanteringsteam delar av processen för avyttring av IT-tillgångar. 

Alternativt kan en organisation arbeta med externa företag som är specialiserade på ITAD. Dessa företag tillhandahåller vanligtvis säker datadestruktion och miljövänlig återvinning av e-avfall. ITAD-leverantörer är specialiserade på att effektivisera avyttringen av IT-tillgångar för sina kunder samtidigt som de minimerar kostnaderna och potentiellt återvinner utrustningens värde. 

Så här går det till.
Steg för steg.

Kontakt 

Skicka in en förfrågan med en kort beskrivning och en lista över den utrustning du vill sälja. Ange produkt- och/eller serienummer, skick, antal och inköpsdatum. En av våra produktspecialister kommer sedan att kontakta dig för att ge dig och ditt företag råd och vägledning genom hela processen. 

Läs mer

Erbjudande

Vi ger en kostnadsfri och icke-bindande offert på ett brett utbud av begagnade servrar, lagrings- och nätverksutrustning från IBM, Lenovo, Dell, EMC, HP, NetApp, Cisco och Supermicro. Priset baseras på den information som lämnas vid värderingstillfället, och utrustningen bedöms utifrån marknadsvärde, skick, ålder och modell. 

Läs mer

Transport 

Vi tar hand om transporten av utrustningen, som levereras till säker förvaring på ett av Renewtechs lager. Vi har full tillgång till och omfattande erfarenhet av en bred portfölj av logistiktjänster och lösningar från vårt nätverk av pålitliga kurirföretag, inklusive FedEx, TNT och UPS. 

Läs mer

Testing

Vid mottagandet genomför Renewtech en fast procedur som säkerställer en optimal process för säker och korrekt hantering av ditt företags IT-utrustning. Alla enheter registreras, sorteras och testas noggrant av en certifierad tekniker för att verifiera deras skick och funktionalitet. 

Läs mer

Radering av data  

Vi ser till att alla uppgifter raderas i enlighet med gällande bestämmelser, inklusive standarden NIST 800-88r1 "Purge", som dataskyddsmyndigheten hänvisar till. Vi dokumenterar alla raderingar och tillhandahåller en raderingsrapport när processen är slutförd. 

Läs mer

Betalning

Betalning sker via banköverföring eller kredit, som kan användas för framtida köp från Renewtech. Processen är avslutad och du har nu fått ut mesta möjliga värde av din IT-utrustning.

Läs mer

Bra för dig. 
Bra för miljön. 

Datasäkerhet 

Hantering av känslig information innebär utmaningar för många företag som vill kassera begagnad IT-utrustning. På Renewtech erbjuder vi säker och ansvarsfull dataradering av begagnade servrar, hårddiskar, lagringsenheter och nätverksutrustning. Det innebär att all konfidentiell data raderas enligt gällande regler och riktlinjer, till exempel NIST 800-88r1 "Purge"-standarden. 

Miljövänlig IT 

Med starkt fokus på cirkulär ekonomi och värdeåtervinning förlänger Renewtech livscykeln för begagnade servrar, lagringsenheter och nätverksutrustning - produkter som ofta hamnar som elektroniskt avfall på deponier innan de når sin fulla potential. På så sätt bidrar vi till både miljömässig hållbarhet och kostnadsbesparingar för ditt företag.

Professionell hantering 

Vi har över 25 års erfarenhet av att förvärva begagnad IT-utrustning från företag över hela världen, vilket garanterar en snabb och effektiv process - från utvärdering och prissättning till slutbetalning - utan att kompromissa med kvaliteten. Vi hjälper dig genom hela processen och garanterar att din IT-utrustning hanteras korrekt och professionellt. 

Behöver du råd om att köpa eller sälja hårdvara? Fyll i formuläret så återkommer vi.

Försäljning och support

+45 72 440 277

Vi svarar inom 48 timmar på alla vardagar.

 

Öppettider

Måndag till torsdag: 08.30-16.30

Fredag: 08.30-15.30